(DOC) Năstase prezintă documente care ridică suspiciuni de corupție asupra lui Filip: „Domnule Timofti…?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cheltuieli nemotivate, contracte nerespectate, prejudicierea regulată a bugetului de stat, încălcarea drepturilor angajaților, manipularea tranzacțiilor străine prin diferențe de curs valutar, tranzacții dubioase între Tutun CTC și SA Bucuria, sunt acțiunile pe care le-ar fi comis candidatul desemnat la funcția de premier Pavel Filip, în perioada în care era director al Tutun CTC.

Andrei Năstase, lider al Platformei Demnitate și Adevăr, a plasat pe pagina sa de Facebook o serie de documente din care reiese că Pavel Filip ar fi comis mai multe ilegalități în perioada în care a fost director al companiei Tutu CTC.

Năstase a prezentat unele documente emise de Ministerul Agriculturii și Procuratura Generală, din care reiese că Filip ar fi comis „abuzuri și încălcări” în perioada în care a condus compania.

De asemenea, Năstase a publicat și rezultatele unui control de audit al rapoartelor financiare din perioada ianuarie august 2009, din care reies mai multe nereguli comise.

„Cheltuieli nemotivate, contracte nerespectate, prejudicierea regulată a bugetului de stat, încălcarea drepturilor angajaților, manipularea tranzacțiilor străine prin diferențe de curs valutar, tranzacții dubioase între Tutun CTC și SA Bucuria. Astea sunt doar o parte a probelor acumulate de protestatari care reflectă abuzurile și fărdelegile premierului desemnat, Pavel Filip. Domnule Președinte, acum puteți considera că asupra d-lui Pavel Filip planează suspiciuni de…?”, se arată într-un mesaj al lui Năstase care însoțește aceste documente, ce pot fi văzute mai jos.

Pavel Filip a activat în calitate de director general al Tutun CTC în perioada 2008-2011, după ce anterior preluase de la Vasile Tarlev conducerea fabricii de bomboane Bucuria.

Din 2011 este Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...