Diaspora din SUA și Canada și-a dat întâlnire la New York. Care sunt rezoluției Convenției

Diaspora din SUA și Canada și-a dat întâlnire la New York pe 14 ianuarie în cadrul celei de-a treia ediții a Convenției Moldo-Americane.

Ediția de anul acesta a avut tematica “The ongoing challenges facing the Republic of Moldova on its path to political and economic stability” (Provocările pe care le înfruntă Republica Moldova pentru a obține stabilitate politică și economică).

La eveniment au participat aproximativ 130 de persoane din 17 state SUA, 2 provincii ale Canadei, dar și participanți prin Skype din Marea Britanie și Republica Moldova.

“A fost unul dintre acele evenimente inspiraționale, care sper să motiveze și pe alții să se alăture ediției următoare, a patra deja, și să avem un număr cât mai mare de participanți, să putem împărtăși experiențele dintre Convenții și să facem planuri noi ca și comunitate”, a menționat Elena Dragalin, unul dintre organizatori.

Participanții la Convenție au trasat și patru rezoluții ale acestei ediții: Realizarea unui studiu demografic pentru a estima mărimea diasporei moldovenești din Canada și SUA, Intensificarea relațiilor între membrii diasporei, Lansarea unei campanii de strângere de fonduri pentru proiectele umanitare din Republica Moldova, precum și promovarea valorilor democratice, Construirea unui mecanism care va extinde domeniul proiectelor caritabile.

Printre vorbitori au fost ex-ministrul Educației, Maia Sandu, ex-directorul Centrului E-Guvernare, Stela Mocan, Consulul onorific al Republicii Moldova în statul Florida, dar și lideri ai organizațiilor cetățenilor moldoveni din SUA și Canada.

conventie 1 conventie 2 conventie 3

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.