Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Captura poliției: 500 kg de…

Captura poliției: 500 kg de pește cu termen expirat

O persoană de 55 de ani, originar din Băcioi, mun. Chișinău, este suspectat de poliție pentru comercializarea produselor din pește cu termenul expirat.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către angajații Secției investigare fraude economice a DP mun.Chișinău, s-a stabilit că suspectul realiza marfa pe teritoriul municipiului Chișinău.

Ca urmare a percheziției efectuate la domiciliul persoanei, precum și în autocamioanele destinate transportării şi comercializării produselor, forțele de ordine au ridicat mijloace bănești în sumă de 13.000 de lei, dobândite din activitatea ilegală, dar și diverse produse din pește în cantitate totală de 500 kg, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

De asemenea, în cadrul percheziției în secția improvizată de producere, dar și în automobilele destinate transportării produselor poliția a constatat încălcări grave a regulilor și normelor sanitare.

La solicitarea forțelor de ordine, bărbatul nu a prezentat niciun act ce ar confirma legalitatea activității date și proveniența mărfurilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător și comiterea acțiunilor de păstrare, transport spre comercializarea ilegală a valorilor materiale. Dacă se va dovedi vinovăția persoanei, acesta riscă amendă în mărime de 3000 de lei, cu confiscarea mărfurilor ridicate.