„Ieri am salutat gestul preşedintelui Nicolae Timofti de a respinge candidatura domnului Vladimir Plahotniuc. Am salutat această victorie, nu o victorie a instituţională a preşedinţiei RM, dar o victorie pentru lege şi cinste în RM, dar aceeaşi candidatură revine indirect, tot din partea domnului Plahotniuc, printr-un apropiat al său, Pavel Filip, membru al PD. L-am văzut pe domnul Filip cu ocazia manifestaţiei organizate de domnul Plahotniuc în sprijinul său în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, când domnul Plahotniuc i-a primit acolo pe oamenii aduşi din provincie în Chişinău. Alături de domnul Plahotniuc era domnul Filip. Domnul Plahotniuc, la acel eveniment era înconjurat de trei sau patru persoane apropiate, printre care Pavel Filip. Deci este o persoană dintre cele mai apropiate persoane ale domnului Plahotniuc”, a declarat analistul politic, pentru Jurnal TV.

Vladimir Socor afirmă că majoritatea parlamentară care s-a format în Parlament în jurul PD, cu transfugi din mai multe formaţiuni, înseamnă prăbuşirea sistemului de partide politice.

„Este foarte important de constatat ce anume prezintă această majoritate parlamentară. Până ieri erau 56 sau până alaltăieri şi acum sunt 55. Ce reflectă această majoritate? Reflectă prăbuşirea sistemului de partide politice din RM. Ieri partidele, frânturi de partid, s-au prăbuşit în braţele PD. Ele se vor contopi într-un fel de partid al puterii cu o etichetă social-democrată, condus de Plahotniuc şi format din PD, majoritatea PCRM, probabil o anexă liberală condusă de domnul Ghimpu şi probabil 1/3 din PLDM”, a punctat Socor.