Ministerul Educației: Doar doi elevi din Cantemir au fost la protestul PD

Ministerul Educației a publicat o notă informativă în legătură cu elevii filmați de jurnaliști la protestul de pe 13 ianuarie în susținerea fostului candidat la funcția de premier, oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Potrivit ministerului, doar doi elevi din raionul Cantemir au participat la protest. Mai mult, elevul care le-a spus jurnaliștilor că urmează să primească 200 de lei pentru prezența în scuarul Teatrului de Operă și Balet ar fi “mințit”, mai transmite Ministerul Educației.

“Mai tîrziu, unul din aceşti doi elevi (elev de la LT “Puskin” din or. Cantemir) şi-a retras cuvintele, afirmînd că el a minţit, a făcut o glumă, atunci era pe bulletin,. Elevul care a confirmat că a participat la activităţile din 13 ianuarie 2016, a spus că a fost în scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Este elev din clasa a 9-a, are 15 ani, de la Gimnaziul “M.Eminescu” din or. Cantemir. A fost dus şi adus cu alţi maturi cu un transport. A plecat independent, fără permisiunea cadrelor didactice sau a părinţilor.”

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.