Ponta acuză conducerea de la București pentru că “nu susține partidele pro-europene de la Chișinău”

Ex-premierul României, Victor Ponta, scrie pe pagina sa de Facebook că din cauza crizei de la Chișinău, “partidele pro-ruse ar putea acapara puterea”.

Totodată, el acuză conducerea de la București că nu face nimic pentru a preîntâmpina această situaţie.

„Zarurile au fost aruncate – haosul este total, falimentul aproape inevitabil şi perspectiva acaparării puterii de cei care se declară oficial pro-Rusia şi anti-România devine o certitudine”, a scris acesta.

Ponta îl acuză pe Nicolae Timofti că “face jocul Moscovei”.

„Am văzut că preşedintele Timofti (un om de treabă şi bun la suflet, dar total rupt de realitate şi influenţat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe preşedintele Iohannis (cel care a „contribuit” mult în ultimul an la situaţia Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic!). Cred că amândoi merită să fie decoraţi de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei (după ce în 2014 fraţii noştri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România şi Europa din ultimii 75 ani)”, notează Ponta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.