Preşedintele Klaus Iohannis: Sunt alături de președintele Timofti

Președintele Klaus Iohannis a calificat, vineri, drept “foarte complicată” situația politică din Republica Moldova, adăugând că el contează pe maturitatea clasei politice de la Chișinău, scrie Agerpres.

“E o situație foarte complicată, sunt permanent informat, sunt în contact cu actorii cei mai importanți de acolo. Sper și am convingerea că se vor găsi soluții care pentru noi sunt probabil la fel de importante ca și pentru moldoveni și anume soluții pentru păstrarea Moldovei pe calea pro-europeană. Acesta este lucrul care trebuie să intereseze cel mai mult pe toți cei implicați”, a afirmat preşedintele român.

Klaus Iohannis a spus că a vorbit acum puține zile cu președintele Timofti la telefon despre aceste chestiuni. “Sunt alături de președintele Timofti în demersurile pe care le face pentru a ieși din această situație complicată. Eu contez pe maturitatea clasei politice de la Chișinău pentru a găsi calea cea mai bună pentru soluționarea crizei, pentru instalarea unui guvern puternic și pentru păstrarea căii europene”, a menţionat Iohannis.

El s-a pronunțat pentru o soluție rapidă și bună în privința crizei politice din Republica Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.