Eurodeputat român: În situația creată, UE trebuie să adopte cele mai ferme poziții în sprijinul Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană trebuie să adopte cele mai ferme poziții în sprijinul Republicii Moldova, iar forțele proeuropene de la Chișinău trebuie să contribuie la menținerea stabilității politice și economice. De această părere este eurodeputatul român Siegfried Mureșan.

Potrivit acestiua, în situația creată, fiecare deputat trebuie să fie conștient în acest moment de răspunderea pe care o are.

„Fiecare deputat din Parlamentul Republicii Moldovei trebuie să fie conștient în acest moment de răspunderea pe care o are: fie votează continuarea crizei politice și, implicit, a instabilității economice, fie votează un guvern care să poată restabili încrederea partenerilor europeni în clasa politică de la Chișinău și să continue reformele prevăzute în Acordul de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană”, se arată într-un mesaj al eurodeputatului.

Mureșan atenționează că forțele proeuropene de la Chișinău trebuie să contribuie la menținerea stabilității politice și economice.

„Principala mea preocupare, ca europarlamentar și membru în Delegația UE – Republica Moldova, este ca Uniunea Europeană să adopte cele mai ferme poziții în sprijinul Republicii Moldova, iar forțele proeuropene de la Chișinău să contribuie la menținerea stabilității politice și economice. Fiecare zi în plus de criză politică înseamnă o zi în minus în Europa pentru cetățenii Republicii Moldova”, se mai arată în mesajul eurodeputatului român.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...