14:06:42 29.03.2024
Stiri

Traian Băsescu cere susținere pentru Păduraru: „Timofti a câștigat bătălia împotriva oligarhului tupeist”

Politică 15.01.2016 12:23 Vizualizări1528 Autor: Ziarul National
Traian Băsescu cere susținere pentru Păduraru: „Timofti a câștigat bătălia împotriva oligarhului tupeist” fn24.ro


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, cere autorităților de la București să-l sprijine pe candidatul desemnat la funcția de premier al R. Moldova, Ion Păduraru. Politicianul crede că acesta va reuși să facă față unei misiunii grele și să conducă Guvernul de la Chișinău.

Traian Băsescu laudă decizia președintelui Nicolae Timofti de a-l respinge repetat pe Vlad Plahotniuc, înaintat de democrați la funcția de premier, și spune că a fost câștigată „bătălia împotriva oligarhului”.

Fostul președinte român mai vorbește despre pericolul alegerilor anticipate în R. Moldova care ar fi comode pentru forțele de la Moscova.

Vedeți mai jos postarea intergală a lui Traian Băsescu, plasată pe profilul său de Facebook.

„Este ultima şansă! La Chişinău, preşedintele Nicolae Timofti a câștigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc. Ion Păduraru, un fost judecător şi un proeuropean convins, a primit şi onoarea, dar şi misiunea grea de a forma noul guvern. Dacă va fi sprijinit inclusiv din România, cred că va reuşi (prietenii lui Plahotniuc de la Bucureşti ştiu despre ce vorbesc).

După formarea şi validarea în parlament a noului guvern, România trebuie să vireze imediat suma necesară închiderii bugetului pentru anul 2016. Cred că finanţele din România trebuie să intre deja în discuţii cu omologii de la Chişinău în baza legii de împrumut aprobată de Parlamentul României.

Alegerile anticipate în R. Moldova convin Moscovei şi forţelor politice promoscovite. În schimb, instalarea Guvernului Păduraru înseamnă menţinerea direcţiei Vest, ceea ce este în interesul major al României.

Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R. Moldova. Şi-o va face şi România?
Este ultima şansă.

PS. Poziţia lui V. V. Ponta împotriva președintelui Timofti şi în sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decât să-i consolideze supranumele de iresponsabil vesel”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md