Ponta îi atacă pe Iohannis şi Timofti: „Merită decoraţi de Putin”; Ce spune despre Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier al României, Victor Ponta, îi atacă pe șefii statului din Republica Moldova şi România, susţinând că amândoi sunt responsabili pentru actuala situaţie de la Chişinău și că merită să fie decorați de către președintele rus, Vladimir Putin.

„Am văzut că Președintele Timofti al Moldovei (un om de treabă și bun la suflet, dar total rupt de realitate și influențat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe Președintele Iohannis (cel care a „contribuit” mult în ultimul an la situația Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic). Cred că amândoi merită să fie decorați de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei (după ce în 2014 frații noștri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România și Europa din ultimii 75 ani)”, a scris Ponta pe o rețea de socializare.

Fără să-l numească, Ponta sugerează că soluţia desemnării oligarhului Vlad Plahotniuc ca premier ar fi fost cea mai bună ieşire din actuala criză politică de la Chişinău.

„Ghinion” ar spune unii – eu doar spun că este cea mai gravă afectare posibilă a intereselor naționale românești din 1940 și până azi! Mai sper încă în faptul că la Chișinau (nu la București din păcate) se vor găsi în ceasul al 13-lea niște minți luminate care să salveze situația! Dar speranța e din ce în ce mai mică”, este concluzia lui Ponta, care are o relaţie mai veche cu Plahotniuc, lucru confirmar și de jurnalistul român Silviu Mănăstire într-un Dosar de politician.

Amintim că președintele Nicolae Timofti a respins candidatura propusă de către Partidul Democrat la funcția de premier, pe cea a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Potrivit președintelui, candidatura lui Plahotniuc nu este una integră și conformă cu hotărârea Curții Constituționale din 22 aprilie 2013, precum că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” şi „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...