Lupu spune că au fost invitați să discute altă candidatură, iar Timofti s-a răzgândit “la mijloc de drum”

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, spune că prin desemnarea candidaturii lui Ion Păduraru la funcția de premier se urmărește provocarea alegerilor anticipate.

Acesta a numit decizia lui Timofti drept una „surpinzătoare”, menționând că înainte de a semna decretul acesta a invitat conducerea PD pentru a coordona o altă propunere. Potrivit lui Lupu, la mijloc de drum au fost anunțați că situația s-a schimbat și în scurt timp a fost emis decretul.

„Dacă până la 29 ianuarie problema învestirii guvernului se rezolvă avem trei ani de stabilitate. Iar dacă nu se reușește intenționat, ar însemna că Republica Moldova cade într-o gaură neagră nu doar politică dar și socială și economică”, a spus acesta.

Menționăm că consilierul președintelui Timofti, Ion Păduraru, a fost desemnat în această seară la funcția de premier.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.