Reacția lui Lupu la desemnarea lui Păduraru: O decizie surprinzătoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PD, Marian Lupu, se declară surprins de decizia președintelui Nicolae Timofti, de a-l desemna pe Ion Păduraru la funcția de premier.

Potrivit lui Lupu, decizia lui Timofti „nu prea este pe interesul” Partidului Democrat.

„Noi am fost invitați la instituția prezidențială, pentru a discuta și a coordona o altă propunere pentru funcția de prim-ministru. Dar la jumătate de drum spre instituția prezidențială am fost informaţi că situaţia s-a schimbat, iar la scurt timp s-a emis decretul”, a declarat Marian Lupu în cadrul unei intervenții la Publika TV.

Lupu susține că această decizie a lui Timofti apropie Republica Moldova și mai mult de alegeri anticipate, dar PD-ul încă nu a decis dacă-l va susține sau nu pe Păduraru.

„Aceste candidat nu întruneşte mai multe condiții, inclusiv consultarea fracţiunilor. Vom face o analiză serioasă şi vom veni mâine cu o poziţie din partea majorităţii parlamentare, care a existat şi continuă să existe”, a mai spus Lupu.

Președintele Nicolae Timofti și-a motivat decizia de a-l desemna pe Ion Păduraru prin faptul că în Parlament nu s-a format o majoritate care să susțină un candidat integru.

„Sunt sigur că domnul Păduraru este un candidat foarte bun. Îl cunosc foarte bine. El se va bucura și de încrederea partenerilor noștri europeni”, a precizat Timofti.

Ion Păduraru are 55 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii. El ocupă funcția de consilier al președintelui Nicolae Timofti din aprilie 2012, la scurt timp după alegerea în funcție a acestuia. Anterior a fost ministru al Justiției în guvernele Ciubuc II și Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...