Timofti, despre Păduraru: „Întrunește toate condițiile de integritate”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ion Păduraru, candidatul desemnat la funcția de premier, este „un om cu experiență în politică și va reuși să intre în contact cu alți lideri de stat”, a declarat președintele Nicolae Timofti.

Timofti a semnat decretul de desemnare a lui Păduraru la funcția de prim-ministru, în această seară, după ce a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc, propusă de PD.

„Domnul Păduraru are o vastă experiență în politică și întrunește toate condițiile de integritate. Acesta cunoaște problemele politice interne și externe și va avea acces la cancelariile europene”, a declarat Timofti.

Totodată, președintele susține că a convenit cu Păduraru „să formeze Guvernul din oameni pricepuți, competenți, și profesioniști în domeniile pe care le vor administra”.

Președintele a anunțat că, candidatura lui Vladimir Plahotniuc a fost respinsă în condițiile în care această candidatură nu este una integră și conformă cu hotărârea Curții Constituționale din 22 aprilie 2013, precum că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” şi „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”.

Potrivit decretului prezidențial, Ion Păduraru este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...