Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Bomba lui Timofti. L-a refuzat…

Bomba lui Timofti. L-a refuzat repetat pe Plahotniuc și-l propune pe Ion Păduraru premier

Nicolae Timofti a respins repetat candidatura lui Vlad Plahotniuc la functia de premier. Acesta a decis să-l propună la funcția de premier pe Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Președintelui.

paduraruIon Păduraru este de meserie jurist. Născut pe 18 ianuarie 1961, în s. Țîpleștești, r. Sîngerei, Păduraru a activat o lungă perioadă avocat. Acesta îl cunoaște pe actualul președinte Nicolae Timofti de peste 20 de ani, așa cum arată și o fotografie postată anterior de Păduraru pe o rețea de socializare.

Ion Păduraru a fost ministru al Justiției în Guvernul Ciubuc II, între mai 1998 și februarie 1999.

Oficialul este unul din cei mai prosperi angajați din cadrul Președinției. Păduraru, are 6 terenuri, unul din ele în România, procurat în 2009, două case de locuit (!) şi o vilă, tot în România, despre care ZdG scria anterior. Vila din munții României valoarează, cadastral, 245 mii de lei românești, adică peste un milion de lei moldovenești. Casele din Moldova valorează, cadastral, 1,8 milioane și respectiv, 680 de mii de lei, Funcţionarul şi-a cumpărat în 2013 o Skoda Suberb în leasing. El mai are un automobil, un Subaru Forester din 1996. În conturi, premierul desemnat ține peste 300 de mii de lei.

Ce urmează?

Ion Păduraru are la dispoziție, conform legii, 15 zile pentru a se prezenta în Parlament să ceară votul de încredere din partea deputaților. Acest termen expiră la data de 29 ianuarie 2016, dată când expiră și cele 3 luni oferite de legislație deputaților să aleagă un nou Executiv. Dacă până atunci nu este votat un premier, Parlamentul este dizolvat, fiind anunțate alegeri parlamentare anticipate.

Cel mai probabil însă, decretul de desemnare a lui Ion Păduraru la funcția de premier va fi contestat de unii deputați la Curtea Constituțională, care va trebui să  se pronunțe dacă șeful statului a procedat legal. Nu este exclus ca, în toiul acestor discuții, să fie solicitată și demisia lui Nicolae Timofti, pentru ea fiind nevoie de cel puțin 67 de voturi, pe care nicio formațiune sau coaliție din Parlament nu le deține.

sursa foto: captură privesc.eu