Un deputat PD îl ia la mișto pe Timofti: „Îmi retrag votul pentru Timofti din martie 2012”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul PD, Valentina Stratan, îl ia la mișto pe președintele Nicolae Timofti și spune că își retrage votul din 16 martie 2012, atunci când acesta a fost ales în funcția de președinte.

Reacția democratei vine după ce președintele Timofti a cerut reconfirmarea majorității parlamentare, pentru a fi clar câţi deputaţi mai susţin, la această oră, candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcția de premier, în situaţia în care mai mulţi deputaţi care au semnat pentru constituirea majorității au anunţat astăzi că şi-au retras semnăturile.

„Luând act de criza profundă spre care ne împinge Președintele Timofti, dacă tot nu are încredere și se cere reconfirmarea semnăturii mele, declar că îmi retrag votul meu pentru Timofti din 16.03.2012”, a scris Stratan pe o rețea de socializare.

f

De menționat că, Partidul Democrat refuză să reconfirme președintelui Nicolae Timofti majoritatea parlamentară, alcătuită din 56 de deputați.

„La acest moment, nu există nici un temei juridic de a revedea decizia majorității luate, o decizie semnată și reconfirmată prin documente care au fost înaintate șefului statului. Mai mult, apreciem că solicitarea de reconfirmare a semnăturilor, pornind de la zvonul unor ezitări neconfirmate, ar putea să ne aducă la o situație absurdă similară cu o eventuală solicitare a Președintelui țării de a reconfimra și voturile deputaților, pentru alegerea sa, în 16 martie 2012”, se arată într-un comunicat de presă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...