Băsescu: „Timofti trebuie să îşi menţină poziţia, oricât s-ar agita oligarhul Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul preşedinte român Traian Băsescu transmite că șeful statului de la Chișinău este obligat să câştige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc, în condițiile în care este susţinut de partea sănătoasă a societăţii, dar şi de democraţiile europene.

„La Chişinău, se dă o luptă titanică de care depinde viitorul ţării între Preşedintele Republicii, Nicolae Timofti, care spune ‘nu te desemnez premier’, şi oligarhul Plahotniuc, care îi spune Preşedintelui Republicii ‘eu sunt premierul’”, se arată într-un mesaj al fostului președinte român.

Totodară, Băsescu spune că președintele Timofti trebuie să îşi menţină poziţia, oricât s-ar agita Plahotniuc şi parlamentarii pe care i-a cumpărat şi îl susţin.

„Este esenţial ca Preşedintele Nicolae Timofti să îşi menţină poziţia oricât s-ar agita oligarhul Plahotniuc şi parlamentarii pe care i-a cumpărat şi îl susţin. În poziţia lui, Preşedintele Nicolae Timofti este susţinut de partea sănătoasă a societăţii, dar şi de democraţiile europene. Pentru credibilitatea şi viitorul Republicii Moldova, Preşedintele Republicii, Nicolae Timofti, este obligat să câştige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc”, se mai arată în mesajul lui Băsescu.

Amintim că, președintele Timofti a cerut reconfirmarea majorității parlamentare, pentru a fi clar câţi deputaţi mai susţin, la această oră, candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcția de premier, în situaţia în care mai mulţi deputaţi care au semnat pentru constituirea majorității au anunţat astăzi că şi-au retras semnăturile. Partidul Democrat însă refuză să reconfirme președintelui majoritatea parlamentară, alcătuită din 56 de deputați, declarând că „la acest moment, nu există nici un temei juridic de a revedea decizia majorității luate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...