Sergiu Boghean, care este dintr-o localitate din raionul Edineţ, povesteşte că a auzit aseară de la consăteni săi că reprezentanţii Partidului Democrat pun la dispoziţie transport gratuit pentru a merge la manifestaţia organizată de această formaţiune în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din capitală. Tânărul afirmă că a hotărât să profite de această ocazie, dar NU pentru a merge la mitingul PD, ci la protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Tânărul susţine că, în drum spre Chişinău, a vorbit cu mai mulţi pasageri ai microbuzului, care s-ar fi plâns că au fost obligaţi să participe la mitingul organizat de PD. Sergiu Boghean adaugă că aceştia au mai spus că au fost ameninţaţi cu demiterea în cazul în care nu s-ar fi prezentat la manifestaţia din scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Şi Constantin Pavalache din satul Costeşti, raionul Ialoveni, s-a pornit dimineaţă la protestul organizat de Platforma Demnitate şi Adevăr. El spune că a urcat din greşeală în microbuzul care urma să transporte gratuit oameni la mitingul din scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Andrian Buligari, consilierul preşedintelui PDM, Marian Lupu, a respins acuzaţiile precum că reprezentanţii formaţiunii i-ar fi ameninţat cu demiterea pe angajaţii mai multor structuri de stat, dacă nu vor participa la mitingul din scuarul Teatrului de Operă şi Balet.