Conducerea Jurnal Trust Media neagă cu vehemență informaţiile lansate de administraţia Skytower privind pretinsele datorii pe care le-ar avea compania pentru chirie. În cadrul unei intervenții telefonice la "Cabinetul din umbră", directorul general Jurnal Trust Media, Adrian Gîţu, a declarat că instituția şi-a onorat toate plăţile. Iar invitații prezenți la talk-show au criticat dur presiunile guvernării la adresa postului nostru de televiziune, subliniind că alunecăm spre dictatură.

Reacţia Jurnal Trust Media vine după ce administraţia SkyTower a difuzat un comunicat de presă în privința motivelor care ar fi stat la baza hotărârii de reziliere a contractului de locaţiune. Proprietarul clădirii, în care Jurnal Trust Media se află de aproape șapte ani, susţine că decizia ar fi în strictă conformitate cu prevederile contractuale şi legale. De cealaltă parte, directorul general Jurnal Trust Media, Adrian Gîţu, afirmă că este un fals și că instituția a propus să achite chiria în avans pentru următoarele șase luni, dar oferta a fost refuzată.

Invitații emisiunii „Cabinetul din umbră” consideră că există ceva la mijloc.

Invitații consideră că oligarhul Vladimir Plahotniuc urmăreşte, de fapt, înăbuşirea spiritului protestatar în rândul populaţiei.

Persoanele vizate nu au comentat declarațiile. Menţionăm că Jurnal TV va avea, începând de luni, 16 ianuarie, o nouă grilă de emisie. Conducerea companiei media spune că activitatea postului de televiziune în condiţiile actuale, când statul captiv pune piedici, este imposibilă. În acest context, decizia proprietarului clădirii SkyTower de a rezilia contractul şi de a ne obliga să părăsim sediul nu este decât o nouă lovitură la adresa postului nostru de televiziune.