Înainte de a ajunge în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet din centrul capitalei, oamenii s-au adunat în mai multe sectoare ale oraşului. De exemplu, unii au pornit în marş de la cinematograful Gaudeamus din cartierul Telecentru. Aici, ei au venit cu autobuze şi microbuze din diferite raioane ale republicii. După ce coborau din unitatea de transport, fiecărei persoane îi era notată prezenţa într-un caiet.

Unora dintre cei care au venit să protesteze le-a fost dificil să explice care este motivul nemulţumirii lor.

Alţii au spus însă că li s-ar fi ordonat de la locurile de muncă să vină la mitingul organizat de PD.

La evenimentul organizat de Partidul Democrat, au venit şi mai mulţi minori. Uni erau însoţiţi de maturi, care, însă, au refuzat să discute cu presa.
Unii copii ne-au spus că li s-au promis bani.

Printre oamenii care s-au adunat la Cinematograful Gaudeamus a fost observată şi naşa de cununie a oligarhului Vladimir Plahotniuc, deputatul PD Raisa Apolschii, care este preşedintele Comisiei parlamentare juridică. Tot acolo şi-a făcut apariţia şi pretorul sectorului Botanica, Vladimir Guriţenco, membru al PD.

În marşul spre Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, coloana de manifestanţi a fost huiduită de către unii dintre cetăţenii pe care i-au întâlnit în cale.

Un alt grup de oameni a ajuns în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet dinspre circ.

La protest au fost aduşi şi oameni cu dizabilităţi de la internatul psihoneurologic din satul Bădiceni, raionul Soroca. Femeia care îi însoţea a refuzat să vorbească.

Preşedintele Partidului Democrat Marian Lupu a declarat că nu cunoaşte cât a cheltuit formaţiunea pentru organizarea protestului. Totodată, acesta a spus că nu crede că oamenii au fost plătiţi ca să vină la manifestaţie.