Ion Sturza: Ziua de mâine va fi mai fierbinte decât cea de azi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova a câștigat, iar președintele Timofti este un om informat, fiind la curent, inclusiv, cu ultimele escapade ale oligarhului Plahotniuc în Dubai, după niște „argumente” pentru Republica Moldova. De această părere este fostul candidat la funcția de premier, Ion Sturza.

„Până la urmă a câștigat Republica Moldova. Domnul Timofti, în calitatea dumnealui de președinte, este un om informat. Domnul președinte are informații destul de serioase vizavi de candidatura respectivă (Plahotniuc – n.r.). Și cel mai important, cred că are nedumeriri și temeri că nu se va încadra cerințelor și nu va semna acea declarație de integritate, pe proprie răspundere”, a declarat Sturza în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, după ce președintele Timofti a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Potrivit lui Sturza, aproape nimeni din cei 56 nu știau despre candidatura lui, iar mulți dintre ei astăzi sunt într-o situație extrem de dificilă.

„Poate știa Ghimpu, poate știau cei 14 trepăduși sau nu știu cine mai știa, știa Lupu, dar nici în PD nu se știa lucrul acesta. Nici cei de la PLDM nu știau, au semnat un „cec în alb”, cum a spus foarte corect Iurie Leancă. Adevărul e că numele lui Plahotniuc, care se vehicula, cu multe alte artificii, prin spațiile politice de la Chișinău, a fost sonorizat astăzi dimineață, cu atâta suspans, cu sechestrări de jurnaliști. Este un lucru care depășește orice rațiune umană”, a declarat Sturza.

Întrebat dacă ziua de mâine va fi mai fierbinte decât cea de azi, Sturza a răspuns că „din păcate, da”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...