Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Iurie Leancă: „Se pare că…

Iurie Leancă: „Se pare că situația ar putea să iasă de sub control în totalitate”

„Ceea ce se întâmplă astăzi denotă încă o dată că procesul politic în R. Moldova este în stare de impas, vorbește despre faptul că suntem în plină criză politică care afectează viața cetățenilor din R. Moldova, vorbește despre faptul că intrăm într-o stare aproape de agonie deja, în momentul în care actorii, instituțiile care și-au asumat responsabilitatea de a institui această majoritate interpretează absolut diferit anumite prevederi ale legii”, a menționat Iurie Leancă.

Leancă s-a referit și la situația de azi, când Președintele țării a respins candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier:„Se pare că situația ar putea să iasă de sub control în totalitate, oamenii sunt în stradă, polarizarea societății a atins niște cote fără precedent.”

„Am decis să convocăm poimâine Consiliul Național pentru a dezbate încă o dată cu colegii într-o manieră serioasă cu colegii situația creată, atitudinea PPEM față de aceste evoluții, de a decide cum vom vota. Sper până mâine seara să fie desemnat candidatul și să ajungem la o înțelegere, astfel încât să începem procesul de revenire la normalitate”, a mai spus Leancă.