Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.01.2016

Ambasadorul Corina Călugăru a prezentat scrisorile de acreditare Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland

Ambasadorul Corina Călugăru a prezentat scrisorile de acreditare Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland

La 12 ianuarie 2016, Corina Călugăru, în calitate de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, a prezentat scrisorile de acreditare dlui Thorbjørn Jagland, Secretar General al Consiliului Europei.

Potrivit MAEIE, a fost efectuat un schimb de opinii vizavi de relațiile actuale ale Republicii Moldova cu Consiliul Europei, dinamica proiectelor de asistență, în special al Planului de acțiuni privind susținerea reformelor democratice în RM pentru 2013-2016, precum și situația internă actuală.

Dl Secretar General a evocat bunele relații ale Republicii Moldova cu organizația și voința de a continua implementarea proiectelor și reformelor necesare. Totodată, au fost trecute în revistă impactul asistenței de ordin legislativ, măsurilor de consolidare a încrederii (CBMs) între cele două maluri ale râului Nistru şi reformei justiției. Oficialul european a subliniat că reforma justiției și procuraturii generale, precum și problema corupției, reprezintă subiectele prioritare din agenda Consiliului Europei, inclusiv din raportul anual al Secretarului General, pentru care se va acorda și în continuare o atenție particulară. 

În final, s-a convenit asupra menținerii unui dialog constant și orientării Republicii Moldova spre dezvoltarea democrației veritabile sesizată de către toți cetățenii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus