Unele stele de cinema care au participat la Gala Globurilor de Aur din acest an au renunţat la rochiile-sirenă sau de tip prinţesă în favoarea celor elaborate. Chiar dacă au lipsit şi accesoriile scumpe, ţinutele au fost puse în evidenţă prin croială şi culoare. Jennifer Lopez s-a remarcat cu o creaţie spectaculoasă galben-muştar, semnată Giambattista Valli.

Rochiile aurii strălucitoare au fost preferate de majoritatea actriţelor prezente la ceremonie. Este şi cazul starletei Brie Larson, câştigătoarea surpriză a Globului de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol dramatic. Ea a purtat o ţinută aurie creată de Calvin Klein.

Pentru auriu a optat şi modelul Rosie Huntington Whiteley. Alte vedete au ales albul. Printre acestea este şi actriţa Eva Longoria. Una dintre cele mai apreciate ţinute de la Globurile de Aur 2016, creată de casa Louis Vuitton, a fost purtată de Alicia Vikander.

La fel de aclamată s-a dovedit a fi alegerea lui Jennifer Lawrence, care a strălucit într-o rochie roşie Dior, completată de un colier impresionant din diamante.

O impresie aparte a făcut Katy Perry, care nu şi-a dezminţit preferinţa pentru nuanţele puternice şi a purtat o rochie roz-cuarţ, marca Prada.
Şi actriţa Kate Hudson a ieşit în evidenţă cu o ţinută Michael Kors nud cu străluciri metalice.

La polul opus, rochia Givenchy Haute Couture, purtată de Cate Blanchett, i-a purtat ghinion. Pe lângă faptul că actriţa australiană a pierdut premiul pentru cel mai bun rol principal într-un film dramatic, aceasta s-a clasat şi în topul vedetelor mai puţin apreciate la capitolul vestimentaţie.