Administratorii localului în care s-a produs explozia vor recupera pagubele cauzate victimelor deflagraţiei!

Administratorii localului din Piaţa Centrală, în care s-a produs explozia din 9 ianuarie, şi-au recunoscut parţial vinovăţia. Mai mult decât atât, cei doi soţi şi-au asumat responsabilitatea de a recupera pagubele cauzate victimelor deflagraţiei.

Procuratura municipiului Chişinău le-a înaintat astăzi învinuirea administratorilor localului, în care acum trei zile, s-a produs o explozie, soldată cu rănirea mai multor persoane.

Administratorii, soţ şi soţie, sunt învinuiţi de încălcarea regulilor de protecţie a muncii (art.183 Cod penal), vătămarea gravă a integrităţii corporale, cauzată din imprudenţă (art.157 CP) şi încălcarea regulilor de securitate în întreprinderile supuse pericolului exploziei (art.301 CP).

Fiind audiaţi în calitate de învinuiţi, administratorii localului au recunoscut parţial vinovăţia de cele incriminate, asumându-şi responsabilitatea de a recupera pagubele cauzate victimelor deflagraţiei.

Judecătoria sectorului Râșcani a admis astăzi parțial demersul procurorilor, aplicându-le învinuiților 25 și, respectiv, 30 de zile de arest preventiv.

Urmărirea penală continuă, grupul de urmărire penală urmând să investigheze obiectiv şi operativ toate circumstanţele cazului.

Reamintim că o explozie s-a produs la 9 ianuarie într-o cantină de pe strada Bulgară, la intersecţie cu bulevardul Ştefan cel Mare din centrul Capitalei. 17 de oameni au fost răniţi în urma deflagraţiei, 16 persoane au fost internate la Centrul de combustie, iar una la Spitalul de Urgenţe. Ulterior, trei femei cu arsuri grave în urma incendiului au fost aduse la București cu o aeronavă militară,

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.