00:38:53 29.03.2024
Stiri

Cine sunt primii MEMBRI ai viitorului partid al Maiei Sandu

Politică 12.01.2016 19:02 Vizualizări4862 Autor: Ziarul National
Cine sunt primii MEMBRI ai viitorului partid al Maiei Sandu facebook.com


Grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a început colectarea semnăturilor pentru înregistrarea formațiunii.

Ieri, la sediul viitorului partid, din str. A. Mateevici din Chișinău, au venit primii doritori de a depune cerere de aderare la partid, tineri și bătrâni, deopotrivă.

Pe pagina de facebook a PAS au fost publicate fotografii cu primii semnatari ai declarațiilor de integritate și de aderare la viitorul partid.

Oamenii au fost întâmpinați de fosta ministră a Educației, Maia Sandu, care a vorbit cu fiecare dintre cei veniți, întrebându-i despre așteptările lor.

Amintim că, anterior, Maia Sandu a explicat că, pentru a deveni membri ai PAS, doritorii vor trebui să corespundă anumitor criterii. În primul rând, aceștia trebuie să respecte convingerile enunțate în manifestul PAS, acestora li se cere de asemenea să semneze un angajament prin care declară pe proprie răspundere că nu sunt afiliați niciunei mișcări extremiste, nu au acționat și nu acționează împotriva statului de drept, că nu colaborează cu serviciile secrete din R. Moldova sau alte state, că dezaprobă și combat corupția.

„Nu tolerăm corupția, minciuna, hoția și incultura”, se precizează pe site-ul noului partid.

Deocamdată, nu sunt cunoscute numele membrilor grupului de inițiativă de creare a Partidului Acțiune și Solidaritate. La începutul săptămânii trecute, fostul premier Ion Sturza a declarat însă că ar putea adera la partid.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md