Principală  —  Ştiri  —  Social   —   30 de zile de arest…

30 de zile de arest pentru administratorii cantinei „La soacra”

Judecătoria sectorului Râșcani a admis demersul procurorilor și a emis mandat de arest pentru  30 de zile pe numele administratorului localului „La Soacra” din Piața Centrală, Andrei Iarîna. În privința soției acestuia, judecătorul însă a admis parțial demersul și a emis mandat pe termen  de 25 de zile. Soții Iarîna au refuzat să facă declarații pentru presă.

Apărarea a invocat faptul că buteliile de gaz erau instalate în local de către proprietari, iar administratorii nu cunoșteau despre interdicția de utilizare a buteliilor în încăpere.

Măsura de arest intră în vigoare din 9 ianuarie curent. Decizia poate fi atacată în termen de trei zile la Curtea de Apel Chișinău.

Administratorii sunt învinuiţi de încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi vătămarea gravă a integrităţii corporale, cauzată din imprudenţă, conform art. 157, 183 și 301 Cod Penal.

Amintim că la 9 ianuarie, curent, într-o cafenea din Piața Centrală, s-a produs o explozie în urma căreia au fost spitalizate 13 persoane. Trei dintre acestea se află în stare gravă, fiind transportate în București cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. Două dintre pacientele, transportate duminică la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri, au fost operate cu succes de medicii români, însă continuă să se afle în stare critică, având arsuri pe 30-45% din suprafața corpului. Cea de-a treia femeie, care a suferit cele mai grave arsuri, va fi supusă mâine unei intervenţii chirurgicale. 10 victime ale deflagraţiei sunt tratate la Chişinău.