RBS avertizează: Vine criza. Petrolul va costa 16 dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Royal Bank of Scotland îşi sfătuieşte clienţii să îşi îndrepte lichidităţile către cele mai sigure plasamente, pentru că vin vremuri grele.

„Vinde tot, în afară de obligaţiuni şi titluri de stat. Într-o sală aglomerată, uşile de ieşire sunt foarte înguste”, este mesajul transmis în acest moment de RBS, potrivit Telegraph.co.uk.

Echipa de credite a băncii apreciază că pieţele sunt la fel de vulnerabile ca în anul 2008, când falimentul Lehman Brothers a provocat izbucnirea crizei mondiale.

RBS îşi avertizează clienţii să se pregătească pentru un an 2016 „cataclismic”, în care pieţele ar putea să coboare cu până la 20%, iar preţul petrolului să se prăbuşească la un nivel minim istoric, de 16 dolari barilul.

Andrew Roberts, analist la Royal Bank of Scotland, semnalează că la nivel mondial, atât schimburile comerciale cât şi creditele au o tendinţă de contractare, ceea ce reprezintă un „cocktail toxic” pentru companii şi pentru jucătorii din pieţele de capital. Roberts crede că acest lucru este „de rău augur”, în condiţiile în care ponderile datoriilor au atins cote record pe plan global.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...