Procuratura a cerut arest de 30 de zile pentru Proprietarii “La Soacra”

Procuratura municipiului Chișinău a înaintat două demersuri privind aplicarea măsurilor de arest preventiv de 30 de zile celor două persoane învinuite pe cazul deflagrației de pe 9 ianuarie din localul “La Soacra” de pe teritoriul Pieței Centrale. Cele 30 de zile, spun procurorii, sunt necesare pentru acumularea probelor.

Potrivit procurorilor, legislația imperfectă prevede că graficul controalelor este anunțat din timp, ceea ce le permite antreprenorilor să se pregătească de controale. Acuzații și-au rezervat dreptul de a nu face declarații.

Amintim că pe data de 9 ianuarie s-a produs o explozie într-o cantină de pe strada Bulgară, la intersecţie cu bulevardul Ştefan cel Mare din centrul Capitalei. Peste 20 de persoane au fost rănite în urma deflagraţiei, două dintre ele fiind transportate în România.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.