13:51:24 19.04.2024
Stiri

Explozia din centrul capitalei: Starea pacienţilor de la Chişinău se ÎMBUNĂTĂȚEȘTE

Social 12.01.2016 15:15 Vizualizări2243 Autor: Galina Munteanu
Explozia din centrul capitalei: Starea pacienţilor de la Chişinău se ÎMBUNĂTĂȚEȘTE


Starea pacienților internaţi la Centrul Republican de Leziuni Termice după explozia din 9 ianuarie curent, de la o cafenea din centrul capitalei, se îmbunătățeşte.

Premierul interimar Gheorghe Brega a mers astăzi la Centrul Republican de Leziuni Termice, unde a vizitat persoanele internate. „Ceea ce am văzut mă bucură foarte mult, pacienții își revin, iar unii chiar au început să glumească”, a spus Gheorghe Brega.

Cât priveşte poliţele de asigurare medicală a victimelor, premierul interimar a fost informat că, pe moment, toate persoanele vizate dispun de poliţe de asigurare medicală. Între timp, trei dintre aceştia le procuraseră individual, înainte de a fi emisă dispoziţia premierului interimar, care prevede că toate victimele să primească timp de o zi aceste poliţe.

În acest context, Gheorghe Brega a cerut organelor competente să asigure compensarea cheltuielilor respective la prezentarea bonurilor de plată de către beneficiari.

La Centrul Republican de Leziuni Termice sunt internaţi zece răniţi care au avut de suferit în timpul exploziei din 9 ianuarie curent, la o cafenea din Piaţa Centrală din capitală.

Cât priveşte cele trei victime, transportate în România pentru tratament, acestea continuă să se afle în stare gravă. Două dintre acestea au fost astăzi supuse unor intervenţii chirurgicale.

Purtătorul de cuvând al Spitalului de Arşi, unde sunt internate aceste victime, a spus că, mâine, 13 ianuarie, urmează să fie operată cea de-a treia pacientă, care era în stare extrem de gravă, asta doar în cazul în care se va menţine acelaşi trend pozitiv.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md