Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Anunțarea cazurilor privind pericolele de explozie în localurile din capitală

   2050

Primăria municipiului Chişinău îndeamnă cetățenii să sesizeze cazurile privind pericolele de explozie și incendiu, inclusiv butelii de gaz, din localurile de alimentație publică, din unitățile comerciale sau din partea consumatorilor casnici.

Persoanele care dețin asemenea informații sunt chemate să anunțe autoritățile municipale non-stop, prin intermediul Dispeceratului Central municipal, tel. (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04. Dispeceratul va transmite informațiile parvenite către preturile de sector, Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, alte subdiviziuni și servicii de profil.

Inițiativa privind conlucrarea cu cetățenii în scopul evitării pericolelor de explozie în zonele cu flux sporit de oameni vine din partea primarului general, Dorin Chirtocă, ca urmare a deflagrației produse sâmbătă, 9 ianuarie 2016, într-o cafenea de pe teritoriul Î.M. Piața Centrală, în urma căreia 14 persoane au fost spitalizate cu diverse arsuri.

Mai mult, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a dispus verificarea tuturor întreprinderilor care prestează servicii de alimentație publică din oraș, în scopul neadmiterii instalațiilor cu butelii de gaz la prepararea bucatelor.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău