Anul 2015 a fost perfect pentru Messi, reuşind să câştige cinci trofee cu Barcelona, UEFA Champions League, campionatul în Spania, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei şi Mondialul cluburilor.

În acest an, vedeta Barcelonei a marcat 48 de goluri, fiind decisiv pentru echipa sa.

"Este o onoare să mă aflu aici şi să câştig din nou acest prestigios premiu. Vreau să le mulţumesc colegilor de la Barcelona, fără ei fără îndoială că nu aş fi putut ajunge la aceste performanţe", a spus decarul catalanilor.

Toţi cei trei finalişti, Leo Messi, Neymar şi Cristiano Ronaldo, au venit din Spania, de la granzii Barcelona şi Real Madrid.

Portughezul Cristiano Ronaldo, 31 de ani, este deţinătorul ultimelor două trofee, din 2013 şi 2014, iar în total a câştigat de trei ori acest premiu, după ce a primit premiul şi în 2008.

În 2015, Cristiano nu a câştigat nici un trofeu cu echipa sa de club, dar a fost golgheterul UEFA Champions League, cu 10 goluri, şi cel mai bun marcator al anului, cu 51 de reuşite.

Brazilianul Neymar, de 24 de ani, se află la cel mai bun sezon din carieră şi se află pentru prima dată printre cei trei finalişti de la Balonul de Aur.

La fel ca şi Messi, Neymar a avut o contribuţie majoră la succesele Barcelonei. Acesta a marcat de 41 de ori pentru formaţia sa şi a fost şi el golgheterul UEFA Champions League, cu 10 goluri, la fel ca Cristiano Ronaldo.

Carli Lloyd este cea mai bună jucătoare din lume în 2015. În vârstă de 33 de ani, jucătoarea din SUA a câştigat Campionatul Mondial, fiind declarată anterior şi cel mai bun playmaker din lume de către IFFHS.

Enlace permanente de imagen incrustada
FIFA a acordat premiul fair-play pentru toate cluburile şi asociaţiile care au primit sau au ajutat refugiaţi.

Aşa cum era de aşteptat, Luis Enrique a primit trofeul acordat celui mai bun antrenor din 2015. Din păcate, tehnicianul care a câştigat toate trofeele majore cu Barcelona anul trecut nu a putut fi prezent la Gală. Luis Enrique e al treilea spaniol care se alege cu această distincţie în ultimii 5 ani.

Enlace permanente de imagen incrustada
Jill Ellis (SUA) a fost desemnată antrenoarea anului 2015. "Acest trofeu aparţine în egală măsură şi jucătoarelor mele. Le mulţumesc lor în primul lor, dar şi familiei mele şi celor care au crezut în mine", a spus pe scenă Jill.

Enlace permanente de imagen incrustada
Deşi anul trecut a ajuns doar în semifinalele CM, Brazilia dă acum cei mai mulţi jucători în echipa anului: 4. Germania, campioana mondială, are unul singur, pe Neuer. A fost anunţat cel mai bun 11 al anului, ales de fotbaliştii profesionişti: Neuer, Silva, Marcelo, Ramos, Alves, Modric, Pogba, Iniesta, Neymar, Messi & Ronaldo.

Enlace permanente de imagen incrustada
Brazilianul Wendell Lira, un jucător în vârstă de 27 de ani a primit premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului 2015. Premiul i-a fost acordat pentru un gol marcat pentru Goianesia, în luna martie, în campionatul regional al statului Goias.


Enlace permanente de imagen incrustada