Oameni din mai multe localităţi ale raionului Străşeni şi-au declarat susţinerea pentru iniţiativa de a alege şeful statului prin vot direct. Totodată, participanţii la întrunire au avut posibilitatea să pună întrebări reprezentanţilor Consiliului Marii Adunări Naţionale, iar unii dintre ei i-au îndemnat pe ceilalţi concetăţeni să nu fie nepăsători.

„A fost o discuţie foarte bună cu foarte multe întrebări şi propuneri din partea celor care au venit aici. Toate întrebările care au fost puse vizează referendumul, vizează alternativa politică pe care vrem să o edificăm. Tot ce facem este să apropiem realizarea dezideratelor populare”, a declarata Andrei Năstase.

În aceeaşi zi, în centrul oraşului Străşeni au fost instalate trei corturi pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării referendumului de modificare a Constituţiei.

Precizăm că membrii Biroului Grupului de Iniţiativă au mers astăzi în mai multe sate ale raionului Orhei, unde s-au întâlnit cu localnicii, iar mâine, la ora 14, reprezentanţii Consiliului Marii Adunări Naţionale vor avea o întrevedere cu locuitorii raionului Ungheni. Tot mâine, la ora 18, ei se vor întâlni cu localnicii din raionul Călăraşi.