10:28:50 25.04.2024
Stiri

Ședință DECISIVĂ la PLDM. Cei ȘAPTE vin să își convingă colegii

Politică 11.01.2016 20:21 Vizualizări3319 Autor: Ziarul National
Ședință DECISIVĂ la PLDM. Cei ȘAPTE vin să își convingă colegii


După ce au semnat astăzi, spre surprinderea președintelui interimar al PLDM, Valeriu Streleț, pentru crearea unei majorități parlamentare care să voteze un Guvern condus de un premier propus de PD, deputații Ion Balan și Vladimir Hotineanu le-au cerut colegilor să convoace mâine dimineață o ședință a fracțiunii PLDM.

Potrivit unor surse din PLDM, Hotineanu și Balan au încercat, astăzi, la ședința Biroului Politic al PLDM, să își convingă colegii că intenția lor a fost să deblocheze situația. De asemenea, aceștia au dat asigurări că ei nu îl vor vota pe Plahotnic la funcția de premier, ci o altă candidatură a PD.

La ședința de mâine a fracțiunii urmează să se decidă dacă va participa PLDM ca fracțiune la negocierile cu PD sau vor merge doar acești șapte deputați.

Ședința urmează să aibă loc, mâine, la 9.00.

Alte surse din PLDM afirmă că, dacă PLDM nu va decide să participe in corpore la negocieri, din fracțiune s-ar mai putea desprinde încă trei deputați: Liliana Palihovici, Valeriu Ghilețchi și Iurie Țap.

Precizăm că, în ultimele zile, în presă au început să circule zvonuri despre o posibilă înaintare a Lilianei Palihovici la funcția de președinte al Parlamentului, vicepreședinta Legislativului nu a comentat însă informațiile.

Valeriu Ghilețchi a declarat astăzi pentru Ziarul NAȚIONAL că a optat mereu, cadrul fracțiunii, pentru participarea PLDM la guvernare și împotriva blocajului care s-a format.

Iurie Țap a râs de bănuielile legate de numele său.

„Sunt curios cine v-a spus aceste lucruri. Nu vreau să dau vreo calificare acțiunilor celor șapte colegi ai mei, dar pot să vă spun că eu dezaprob gestul lor”, a menționat Țap.

Precizăm că, după întrevederea din această seară cu președintele Nicolae Timofti, șeful Partidului Democrat, Marian Lupu, a lăsat să se înțeleagă că în fracțiunea PLDM mai sunt și alți deputați gata să susțină crearea unei majorități parlamentare absolute.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md