Valeriu Streleț: Regretăm că cei 7 deputaţi au decis să susțină în asemenea mod formarea unei coaliții de guvernare

Partidul Liberal Democrat din Moldova regretă decizia celor 7 deputați, membri ai PLDM de a participa la formarea unei noi majorități parlamentare și învestirea unui nou Cabinet de Miniștri. Despre acest lucru a declarat astăzi președintele interimar al formațiunii, Valeriu Streleț, după Biroul politic al PLDM și ședința fracțiunii din această seară.

”Regretăm faptul că o parte din colegi au decis să se încadreze în aceată majoritate. Vom urmări evoluțiile și nu peirdem obiectivul și fermitatea că trebuie să lupăm în continuare pentru atingerea acelor scopuri”, a declarat președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț.

Politicianul a spus că PLDM va pleda în continuare pentru reforme profunde și sistemice, însoțite de excluderea clanurilor oligarhice de la guvernare.

”De asemenea regretăm că aceștia au decis să se integreze în această majoritate. Pledăm în continuare pentru resetarea sistemului, schimbarea temeliei procesului politic. Condamnăm șantajul din politică și amenințările. Considerăm că trebuie să ne urmăm aceste deziderate. Acest fenomen de extindere a influenței politice a unui partid oligarhic și asupra Guvernului este periculoasă. Pentru noi e o surpriză neplăcută ceea ce s-a întâmplat. Credem că obiectivele PLDM pot fi atinse doar dacă echipa va rămâne integră și unită” ,a mai declarat Valeriu Streleț, după ședința Biroului politic al PLDM.

Reamintim că astăzi şapte deputați din PLDM au anuţat că vor vota un Guvern condus de un prim-ministru propus de PDM și astfel vor face parte din noua majoritate parlamentară. Este vorba despre Ștefan Creangă, Nae-Simion Pleșca, Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Gheorghe Mocanu, Aliona Goța și Mihaela Spatari.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.