21:28:22 28.03.2024
Stiri

Lupu anunță o majoritate de 56 de deputați și spune că numărul celor din coaliție va crește „azi-mâine”. PD nu va mai deține funcția de spicher

Politică 11.01.2016 18:25 Vizualizări1809 Autor: Ziarul National
Lupu anunță o majoritate de 56 de deputați și spune că numărul celor din coaliție va crește „azi-mâine”. PD nu va mai deține funcția de spicher


Președintele democraților, Marian Lupu, susține că i-a prezentat astăzi șefului statului Nicolae Timofti declarația de constituire a noii majorități parlamentare formată din 56 de deputați - democrați, liberali, cei 14 trasfugi comuniști și opt liberal-democrați.

„56 pentru moment, pentru că există temeiuri să avem un număr mai mare de deputați pentru formarea unei majorități absolute. Am informații că grupul liberal-democraților (care vor face parte din coaliție - n.r.) urmează să fie mult mai mare”, a spus Lupu, adăugând că numărul celor care vor face parte din noua majoritate parlamentară ar putea depăși cifra de 60.

Până miercuri, această majoritate ar urma să-i propună șefului statului un candidat la funcția de premier.

Întrebat dacă decizia celor opt deputați liberal-democrați a fost influențată de Partidul Democrat, Marian Lupu a răspuns că aceștia „au fost influențați de responsabilitatea pentru viitorul R. Moldova”.

Tot Lupu a anunțat că PD nu va mai deține funcția de spicher, odată ce o va obține pe cea de premier, fără să spună cui urmează să-i revină șefia parlamentului.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a lăudat, la rândul său, gestul liberal-democraților de a participa la formarea unei noi majorități parlamentare, afirmând că „R. Moldova are acum nevoie mai mult ca oricând de stabilitate”.

Ajunge cât ne-am făcut de ruşine în faţa cetăţenilor şi a partenerilor occidentali. Acum este timpul să respectăm şi să îndeplinim angajamentele asumate, unul dintre acestea fiind Acordul de Asociere. Eu cred în colegii care şi-au asumat această responsabilitate şi cred că lucrurile în R. Moldova se vor schimba în bine. Cunoaştem că în PLDM erau diferite discuţii, important e că avem majoritatea parlamentară şi putem schimba lucrurile. Despre funcţia de premier nu s-a discutat. Rămâne mâine să ne întâlnim şi să venim cu această candidatură. Regret ca nu face parte şi grupul Leancă”, a spus Ghimpu după întâlnirea cu Nicolae Timofti.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md