Potrivit lui Varaniţa, persoane apropiate lui Plahotniuc l-ar fi ameninţat pe acesta cu moartea, din cauza unor dezvăluiri pe care le-ar fi făcut.

„Să fie clar. Dacă ceva se întâmplă cu mine sau cu familia Antoceanu, să ştiţi că vina o poartă Plahotniuc. Ajunge atâtea ameninţări, că vor sări taxiurile în aer”, a declarat Ion Varaniţa în cadrul unei conferinţă de presă.

Totodată, scriitorul i-a îndemnat pe cetăţeni să nu „aibă frică de Plahotniuc”, întrucât chiar „Plahotniuc ar fi cel speriat de popor”.

„Să nu vă mai fie teamă de acest individ, care duminică a pus la cale înscăunarea unui nou Guvern. Lui singur îi tremură barba, aşa cum i-a tremurat când s-a întâlnit cu mine. Ieşiţi din toate colţurile Moldovei şi mobilizaţi-vă împotriva acestui individ. El nu mai are soluţii. Nu mai are unde să fugă. Nu mai putem să-i permitem să jefuiască Moldova”, a declarat Varaniţa.

El a îndemnat cetăţenii să boicoteze posturile de televiziune controlate de Plahotniuc, întrucât acestea ar „manipula” opinia publică.

Vladimir Plahotniuc deocamdată nu a comentat acuzaţiile.

Sursa: independent.md