Oficial! Șapte deputați PLDM vor vota Guvernul propus de PDM

Șapte deputați din PLDM vor vota un Guvern condus de un prim-ministru propus de PDM și astfel vor face parte din noua majoritate parlamentară. Este vorba despre Ștefan Creangă, Nae-Simion Pleșca, Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Gheorghe Mocanu, Aliona Goța și Mihaela Spatari.

Vedeți aici declarația celor șapte deputați PLDM-iști:

„Republica Moldova se află într-o criză fără precedent. Criza financiar-bancară s-a transformat în una politică și socială și riscă să aibă în perioada imediat următoare efecte dezastruoase asupra ţării. Totodată, ţinând cont de luptele geopolitice din regiune, continuarea crizei politice ar putea stopa pentru totdeauna direcţia de integrare europeană a ţării sau cel puţin pentru perioade nedeterminate.

Partidele politice care se opun vectorului european și pledează pentru avansarea cu pași rapizi spre est, pentru integrarea Moldovei într-o Uniune Vamală compromisă, dar și pentru federalizarea ţării, își doresc aruncarea imediată a Republicii Moldova în alegeri anticipate și formarea ulterioară a unei noi majorităţi anti-europene. Federalizarea ţării și întreg scenariul care se dorește a fi pus în aplicare ar însemna o catastrofă pentru cetăţenii ţării noastre.

Credem că în acest moment crucial Republica Moldova are nevoie de stabilitate mai mult ca oricând. Aceasta ar permite implementarea Agendei de Asociere la Uniunea Europeană, dezgheţarea relaţiilor cu partenerii externi, deblocarea resurselor financiare, atât de necesare pentru depășirea crizei economice, și, cel mai important, onorarea promisiunilor făcute cetăţenilor Republicii Moldova.

În interiorul Partidului Liberal Democrat din Moldova, opiniile s-au divizat, cu regret, în două: o parte care susţine scenariul opoziţiei și al unor eventuale alegeri anticipate și o alta, care consideră că trebuie să participe la formarea majorităţii parlamentare.

Ţinând cont de angajamentele făcute în timpul campaniilor electorale anterioare, inclusiv din 2014, de crizele politice fără număr din ultimii șase ani, dar și de recomandările partenerilor externi, declarăm că susţinem formarea unei majorităţi parlamentare în scopul implementării Agendei de Asociere și continuării cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Conștientizăm divizarea opiniei publice la acest subiect. Însă, considerăm că oferirea unei stabilităţii politice ar permite Republicii Moldova depășirea ciclurilor continue de crize politice din ultimii ani, implementarea promisiunilor făcute, readucerea ordinii în structurile de stat, dar și oferirea unei speranţe de dezvoltare pentru Moldova.

Momentul politic actual impune politicienii mai mult ca niciodată să plaseze cu adevărat interesele și a bunăstarea oamenilor deasupra interesului politic și de partid.

Suntem convinși că Republica Moldova trebuie să aibă un guvern format. Doar participând la această majoritate putem influenţa deciziile privind direcţia de dezvoltare a ţării. Dincolo de interesele politicianiste, de jocurile de imagine și de poziţionarea politică, de încercările precedente, din start știut eșuate de formare a unui guvern, cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de stabilitate, siguranţă și de speranţa unei schimbări reale spre mai bine”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.