Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procuratura investighează circumstanţele tragicului accident…

Procuratura investighează circumstanţele tragicului accident rutier din Peresecina

Procuratura raionului Orhei a dispus iniţierea unei cauze penale pe numele conducătorului auto, care în dimineaţa zilei de 10 ianuarie a provocat un accident rutier, soldat cu decesul a două persoane. În acţiunile acestuia procurorii au reţinut comiterea infracţiunii privind încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane.

Amintim că tragicul accident a avut loc în dimineaţa zilei de 10 ianuarie curent, pe traseul din preajma satului Peresecina, raionul Orhei. Conducând un automobil de model Rover, bănuitul nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu gheţuş şi a tamponat în plină viteză un autoturism de marca Nissan, parcat pe acostament. În urma accidentului, pasagera Nissanului şi fetiţa ei de 7 ani au decedat pe loc. Impactul dintre cele două maşini a provocat un accident în lanţ, în care au fost implicate opt autoturisme.

Şoferul automobilului Rover a fost recunoscut în calitate de bănuit şi a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Fiind audiat de procurori acesta neagă vinovăţia sa de comiterea accidentului, încercînd să ducă în eroare organul de urmărire penală. Bănuitul are 29 de ani, este locuitor al capitalei şi în acea zi se întorcea de la o petrecere care avuse loc în ajun la Orheiul Vechi.

Pentru elucidarea tuturor circumstanţelor cazului, procurorii au dispus efectuarea expertizei medico-legale, s-a procedat la ridicarea imaginilor video de pe camerele de monitorizare a traficului rutier din localităţile prin care bănuitul s-a deplasat, pentru a stabili dacă a fost încălcat regimul de viteză.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.