Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii cer șefului statului să…

Socialiștii cer șefului statului să grăbească procesul de dizolvare al Parlamentului

Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM a transmis șefului statului Nicolae Timofti o scrisoare drept răspuns la invitația de organizare a consultărilor în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. Socialista i-a solicitat președintelui să facă uz de dreptul său constituțional pentru a grăbi procesul de dizolvare a actualului legislativ și pentru anunțarea alegerilor anticipate în acest an.

„Domnule Președinte, ca răspuns la invitația dumneavoastră pentru consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru, vă aduc la cunoștință, din partea întregii fracțiuni a PSRM pe care o reprezint, că nu vom da curs invitației.

Poziția noastră politică față de situația din țară rămâne neschimbată, ea fiind expusă și în cadrul altor întruniri cu Dumneavoastră. Noi considerăm că R. Moldova a devenit un stat capturat și acest proces de capturare a început imediat după venirea la guvernare a forțelor declarate pro-europene, în 2009.

În ultimii șase ani, toate (sau aproape toate) instituțiile statului au fost capturate de un cerc de persoane foarte influente din interiorul țării, care impun regulile oligarhiei, practică protecționismul și traficul de influență și împiedică dezvoltarea economică și socio-politică a țării”, a menționat Greceanîi în scrisoarea sa.

Totodată, socialiștii au subliniat faptul că vor alegeri anticipate, pentru că aceasta ar fi „cea mai potrivită soluție în aceste circumstanțe”.