Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Monica Macovei: "Vom fi direct…

Monica Macovei: „Vom fi direct la graniţă cu o ţară care s-ar putea să fie sub ruşi”

“A dispărut un miliard de dolari din Banca Naţională, pentru asta a fost arestat fostul premier, Vlad Filat. Şi totul s-a oprit aici. Între Vlad Filat şi Plahotniuc există o dispută de ani de zile. Ce vreau să spun este că trebuie mers până la capăt şi toată lumea care a contribuit la jaful secolului sau cei care au beneficiat de aceşti bani , toată lumea trebuie să ajungă la închisoare şi să plătească bani înapoi. Deci, nu unul singur. Dacă s-a oprit dosarul doar la o personă, doar la Filat, înseamnă că s-a mers pe criterii politice. Trebuie să se meargă mai departe.” a declarat recent eurodeputata Monica Macovei în cadrul emisiunii Adevărul Live.

„Federaţia Rusă încurajează corupţia şi în Ucraina, şi în R. Moldova pentru că un stat corupt e un stat cangrenat şi e un stat deci, uşor de controlat şi de cucerit. “ a mai spus Macovei.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Monica Macovei şi-a exprimat îngrijorarea privind evoluţia situaţiei politice din R. Moldova: “Plahotniuc este cel mai mare rău pentru R. Moldova şi oligarhul numărul unu.

Aproape că le-a ieşit ruşilor destabilizarea Moldovei. Noi avem graniţă cu Moldova şi cu atât mai mult trebuie ca democraţia, şi industria, şi puterea economică, şi justiţia României să fie întărite, pentru că vom fi direct la graniţă cu o ţară care s-ar putea să fie sub ruşi.”

Totuşi, eurodeputata şi-a exprimat speranţa într-un scenariu pozitiv, referindu-se, în acest context la noul partid al Maiei Sandu: „Acuma se creează un partid nou al doamnei Maia Sandu, care e bine cotat. Ea a fost ministru al învăţământului în 2012- 2015, şi e pro-europeană.”