20:17:08 19.04.2024
Stiri

Banca Socială vinde bunuri de ZECI DE MILIOANE de lei

Economie 09.01.2016 18:02 Vizualizări3843 Autor: Ziarul National
Banca Socială vinde bunuri de ZECI DE MILIOANE de lei vzaloge.md


Mai multe bunuri imobile și mobile care aparțin Băncii Sociale, aflate în proces de lichidare, au fost scoase la vânzare, anunțurile fiind plasate pe un site specializat numit vzaloge.md. Instituția bancară speră să obțină din vânzări zeci de milioane de lei.

Cel mai scump bun propus spre vânzare este un complex de imobile situat în centrul Chișinăului, pe strada Pușkin, cu o suprafață totată de 1295 de mteri pătrați. Este vorba despre magazinul „Casa Modernă” și câteva construcții alăturate pentru care Banca Socială cere 50 de milioane de lei.

Alte 22,8 milioane de lei instituția le-ar putea obține după realizarea fermei da păsări din localitatea Cimișeni, care are cu cinci hale pentru creșterea a 45 de mii de păsări.

În vânzare a fost scoasă și o întreprindere din municipiul Bălți care are construcții de peste 11 mii de metri pătrați și este situată pe 2,6 hectare de pământ. Pentru aceasta banca cere 7,1 milioane de lei.

O clădire din satul Balabani, Taraclia se vinde cu 3,8 milioane de lei, iar un depozit situat pe strada Muncești din Chișinău, destinat pentru prelucrarea cărnii și peștelui înghețat, care este dotat cu mai multe camere frigorifice poate fi achiziționat cu 2,1 milioane de lei.

Banca Socială a mai scos la vânzare o întreprindere de prelucrare a porumbului din Căușeni, o fabrică de conserve din Drochia și o fabrică de prelucrare a lânii din aceeași localitate, o întreprindere de producere a cărămizilor din Taraclia și două ferme de păsări din satele Cornești, raionul Ungheni și Chetrosu, Anenii Noi. Prețurile pentru aceste obiecte mari nu au fost afișate pe site.

De asemenea, Banca Socială vinde trei clădiri care au fost sedii ale instituției. Un imobil din Taraclia poate fi achiziționat cu 1,5 milioane de lei, altul din Bălți costă 13 milioane de lei, iar imobilul situat pe strada Gh. Tudor din Chișinău a fost scos la vânzare cu 3,9 milioane de lei.

Pe același site mai sunt plasate anunțuri de vânzarea a câtorva mașini, bunuri imobile locative, utilaj și materiale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md