Update // Cel puţin 20 de oameni au suferit în urma unei explozii într-o cafenea din centrul capitalei. Victimele, printre care şi copii, au fost transportate cu arsuri şi intoxicaţii la spital. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, Petru Craveţ. Nouă ambulanţe s-au deplasat la faţa locului.

Incendiul a avut loc la o cafenea cu două nivele din apropierea Pieţei Centrale, pe bulevardul Ştefan cel Mare 74, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz..

„Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24 de minute. Pentru stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două nivele, a declarat, pentru Jurnal.md, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcanu. 

Oamenii care se aflau în clădire au fost evacuaţi. Trei autospeciale au fost trimise pentru a lupta cu flăcările. Totodată, aici au venit mai multe ambulanţe. 

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveţ, a declarat pentru IPN că a fost solicitat ajutorul mai multor instituţii pentru internarea persoanelor afectate.

„La instituţia noastră a fost spitalizată o femeie în vârstă de 35 de ani în stare critică, cu arsuri ale căilor respiratorii care se află în secţia de reanimare. Conform medicului coordonator, celelalte persoane afectate au fost transportate la Centrul de Combustie, Spitalul Nr. 1 de Copii şi Institutul Mamei şi Copilului”, a menţionat Petru Craveţ.

Circumstanţele incendiului sunt cercetate. Totodată, autorităţile urmează să stabilească dacă localul activa conform actelor normative.