Angela Merkel dorește înăsprirea legislației privind expulzarea imigranților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel s-a pronunțat sâmbătă pentru înăsprirea legislației privind expulzarea solicitanților de azil care sunt condamnați de justiția germană, chiar și în cazul celor condamnați la pedepse cu suspendare, informează Agerpres.

„Dacă refugiații au comis o infracțiune”, acest lucru „va avea consecințe, adică se va întrerupe dreptul de ședere dacă există o pedeapsă cu închisoarea sau chiar și cu suspendare”, a declarat Merkel, într-o conferință de presă la finalul unei reuniuni a conducerii Uniunii Creștin-Democrate (CDU) la Mainz, referindu-se la violențele care au avut loc în noaptea de anul nou la Koln și în care sunt implicați imigranți care au solicitat de azil în Germania.

Conducerea partidului conservator CDU al cancelarului german a ajuns la un acord potrivit căruia pierderea dreptului de azil trebuie cu atât mai mult luată în calcul în cazul comiterii unor infracțiuni. Această idee urmează să fie discutată cu social-democrații din SPD, care fac parte din coaliția guvernamentală de la Berlin.

„Este important ca acolo unde legea nu mai este de ajuns, aceasta să fie modificată”, a afirmat Angela Merkel, care s-a referit de asemenea la „interesul majorității refugiaților”.

În prezent, conform legislației germane în vigoare, expulzarea unui solicitant de azil se poate face după o condamnare la cel puțin trei ani de închisoare, dar cu condiția ca viața și sănătatea sa să nu fie amenințate în țara de origine.

În Germania au sosit 1,1 milioane de solicitanți de azil în 2015. Violențele de la Koln din noaptea de anul nou au creat o undă de șoc în această țară și au dat amploare criticilor la adresa politicii de deschidere față de migranți manifestată de cancelarul Merkel.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...