Actualitate

O nouă ediţie a Cărţii Roşii: sute de specii de plante şi animale pe cale de dispariţie

În ediţia dată au apărut 75 de specii de plante, care anterior nu se considerau rare, însă acum se află în pericol de dispariţie. De asemenea, actuala publicaţie are capitole noi, în care sunt incluse specii rare de alge şi ciuperci, transmite IPN.

În Cartea Roşie sunt incluse specii de plante cum ar fi ghioceii, creasta cocoşului, feriga palustră, iarba ciutei, stevia turcească, arinul negru şi alb, nufărul alb, bujorul de pădure etc. Printre speciile rare din faună se numără peştii precum lostriţa şi nisetrul, păsări precum egreta mare, pelicanul comun şi cel creţ, lebăda cucuiată şi cea cântătoare, iar printre animale popândăul, jderul, nurca, dihorul, pisica sălbatică etc.

Ministerul Mediului informează că în prima ediţie a cărţii, apărută în 1976, erau incluse aproximativ 50 de specii de plante şi animale rare, pe cale de dispariţie. În cea de a doua ediţie, apărută în 2001, au fost incluse 126 de specii de plante şi 116 specii de animale.

Ediţia a treia, apărută în 2015, este bilingvă – în română şi engleză. Totodată, aceasta este bogată în ilustraţii, care arată speciile de plante şi animale rare. Editarea volumului a fost posibilă din sursele Fondului Ecologic.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *