Kenya: 10 oameni au murit de holeră şi 1000 s-au îmbolnăvit în tabăra de refugiaţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin 10 somalezi au murit de holeră și alți 1.000 s-au îmbolnăvit în tabăra de refugiați Dadaab, cea mai mare din lume, situată în nord-estul Kenyei, a anunțat sâmbătă Organizația Națiunilor Unite (ONU), citată de AFP.

Epidemia a fost declarată în această tabără, care găzduiește aproximativ 350.000 de persoane, în luna noiembrie, a precizat Osman Yussuf Ahmed, de la Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU, adăugând că răspândirea bolii a fost cauzată de ploile torențiale care s-au abătut asupra Kenyei timp de mai multe săptămâni.

„Cel mai important lucru este igiena”, a subliniat Ahmed, care a dat asigurări că ONU „nu a lăsat nimic la voia întâmplării”, dezinfectând cu clor și oferind săpun refugiaților.

Boală extrem de contagioasă, holera se transmite prin apa contaminată cu fecale umane. După o perioadă de incubație scurtă, de 2-5 zile, holera provoacă diaree, deshidratarea severă a corpului și, în lipsa unui tratament rapid, moartea în câteva ore. Refugiații au sosit la Dadaab în mai multe valuri începând cu 1991, mânați de războiul civil și de foamete.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...