Maia Sandu: Pot fi depuse cererile de aderare la viitorul Partid Acţiune şi Solidaritate. Vă aştept cu drag!

Persoanele care vor să adere la viitoarea formaţiune politică “Partidul Acţiune şi Solidaritate”, iniţiată de Maia Sandu, pot depune cereri. Despre aceasta a anunţat fostul ministru al Educaţiei pe pagina sa de facebook. “Vă aștept cu drag!”, a scris Maia Sandu.

De notat că, pe lângă cererile de aderare, viitorii membri PAS vor trebuie iniţial să semneze un angajament pentru acţiune şi solidaritate, prin care confirmă că împărtăşesc convingerile exprimate de Maia Sandu şi se angajează să le promoveze.

Astfel, aceştia vor trebui să confirme că nu fac parte din organizaţii extremiste, nu au acţionat împotriva statului, nu susţin alt partid, dezaprobă şi condamnă corupţia, nu a colaborat şi nu colaborează cu serviciile de securitate. De asemenea, aceştia declară că aderă la PAS nu pentru a obţine funcţii, ci pentru a contribui la dezvoltarea ţării.

Textul integral al angajamentului poate fi citit AICI.

Cererea de aderare şi angajamentul pot fi depuse pe adresa str. A.Mateevici 31.

maia sandu

Reamintim că la finele lunii decembrie, fostul ministru al Educației, Maia Sandu, a anunţat că lansează o nouă mișcare pentru crearea unui partid politic.

Pe site-ul oficial al mișcării, noul partid a fost prezentat drept „un partid în care toți membrii acestuia vor alege și promova profesioniști în funcții, dar nu vor cere funcții drept răsplată pentru că fac parte din el”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.