Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CCM dezminte speculațiile făcute de…

CCM dezminte speculațiile făcute de Ion Sturza

Curtea Constituţională a Moldovei (CCM) dezminte speculațiile vehiculate de Ion Sturza pe o rețea de socializare privind pretinsa aducere/ducere a unui judecător al CCM cu un avion privat.

„Această informație nu corespunde realității și face parte din atacurile concertate la adresa autorității Curții Constituționale. Curtea Constituțională regretă că domnul Sturza și mijloacele mass-media care au preluat speculațiile s-au prins la o astfel de provocare ordinară și recomandă pe viitor tuturor persoanelor interesate și reprezentanților presei să solicite pentru toate articolele publicate un punct de vedere oficial al Curții, să verifice informațiile la sursă, în vederea informării corecte şi obiective a opiniei publice”, scrie CCM pe pagina sa oficială.

Totodată, Ion Sturza a scris astăzi pe o rețea de socializare că a fost contactat de către judecătorul Tudor Panțâru. „Panțâru s-a considerat vizat și m-a rugat să dezmint informația. Bazându-mă pe cele spuse de domnul Panțâru, confirm că nimeni dintre membrii CCM nu a fost adus cu avionul privat. Au venit cu mașina prin vama Leușeni. Îmi exprim regretul că am supărat Înalta Curte. Transmit considerațiile mele față de membrii CCM”, a scris Sturza.

Amintim că ieri, 6 ianuarie, ex-premierul R. Moldova a scris că vrea să afle cine din membrii CCM a fost adus și dus la București cu un avion privat în ziua ședinței. „Dacă a fost așa ceva, bineînțeles! Îmi cer scuze dacă este doar o speculație… Eu unul prefer să zbor cu econom…”.