Ştiri

Sursa imaginii: mei.gov.md

Ştiri / Social

25 Dec. 2018 / 10:03

Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă

Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este asigurată în condiţii de iarnă. Ministerul Economiei şi Infrastructurii informează că, în această noapte pe drumurile naţionale s-au efectuat lucrări de patrulare şi combatere a lunecuşului. În procesul tehnologic au fost antrenate 143 utilaje speciale, 2277,2 tone de material antiderapant şi implicaţi 212 de muncitori rutieri.

Participanţii la trafic sunt îndemnaţi să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere în vigoare, în special a celor ce ţin de dotarea automobilelor şi conducerea acestora pe timp de iarnă.

Pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, la întreprinderile de exploatare a drumurilor din teritoriu, inclusiv şi la Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”, funcţionează serviciul în regim „non-stop” – telefon: 22-55-30; 74-89-61, email: serviciu@asd.md. De asemenea, pentru a vedea starea drumurilor, dar şi imaginile actualizate la fiecare jumătate de oră – accesaţi site-ul www.asd.md.

Şi Primăria Chişinău informează că de dimineaţă traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale. Transportul public circulă fără abateri de la program, iar la linie au fost emise 210 de troleibuze şi 58 de autobuze. 

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Comentarii