Schimb dur de replici între Sturza și Tănase: Cine este judecătorul adus cu avion privat de la București?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Schimb de replici între fostul candidat la funcția de premier, Ion Sturza, și președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Totul a început după ce Sturza a publicat pe Facebook o declarație a șefului delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, însoțită de un comentariu personal.

„Eu aș dori să aflu cine din membrii CCM a fost adus și dus la București cu un avion privat în ziua ședinței. Dacă a fost așa ceva, bineînțeles! Îmi cer scuze, dacă este doar o speculație… Eu unul prefer sa zbor cu econom… la Tarom”, a menționat Ion Sturza.

După câteva ore a reacționat chiar președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

„În calitate de Președinte al Curții Constituţionale, dezmint categoric manipulările lansate de dl Ion Sturza pe o rețea de socializare și preluate de unele mijloace mass-media privind pretinsa aducere/ducere a unui judecător al CCM cu un avion privat. Această informație este o minciună ordinară, care se încadrează perfect în campania concertată în adresa autorității Curții Constituționale”, a comentat Tănase, distribuind și un comunicat dezmințire al Curții Constituționale.

Amintim că o decizie a Curții Constituționale, care îl obligă pe președintele Nicolae Timofti să desemneze la funcția de premier un candidat agreat de majoritatea parlamentară, a trezit critici dure în rândurile mai multor analiști politici. Aceștia au acuzat faptul că decizia ar favoriza Partidul Democrat și pe oligarhul Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...