19:13:48 25.04.2024
Stiri

Întrebarea MISTERIOASĂ a lui Sturza. Îi vizează pe judecătorii Curții Constituționale

Politică 06.01.2016 19:00 Vizualizări2373 Autor: Ziarul National
Întrebarea MISTERIOASĂ a lui Sturza. Îi vizează pe judecătorii Curții Constituționale


Fostul candidat la funcția de prim-ministru, Ion Sturza, se întreabă, într-o postare pe facebook, cine dintre membrii Curții Constituționale a fost adus și dus la București cu un avion privat în ziua în care instituția a examinat sesizarea celor 14 transfugi din fracțiunea comuniștilor, care au contestat la Curte decretul președintelui privind desemnarea lui Sturza în calitate de candidat la funcția de premier.

Sturza precizează că a auzit un asemenea zvon, dar nu știe dacă e o speculație sau nu.

„Eu unul prefer să zbor cu econom…la Tarom”, a mai scris Sturza, fără a oferi mai multe detalii.

Mesajul misterios a fost plasat în contextul unui citat dintr-o declarație a președintelui Delegației UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, care se declară surprins de rapiditatea cu care Curtea Constituțională a examinat sesizarea foștilor comuniști.

„Trebuie să spun că uneori, este şocant cât de rapid o Curte Constituţională funcţionează şi răspunde la întrebări. Consider că este important ca ceea ce se întâmplă în viaţa politică a acestei ţări să fie în conformitate atât cu prevederile constituţionale, cât şi cu aşteptările cetăţenilor, în conformitate cu sentimentul de legitimitate pe care oamenii trebuie să îl aibă faţă de instituţiile politice. Dacă priveşti conţinutul acestei decizii, acesta nu este surprinzător. Ceea ce surprinde un pic este rapiditatea cu care se pot lua asemenea decizii, deoarece vorbim despre probleme esenţiale şi, atunci, care este sentimentul de legitimitate şi responsabilitate din partea populaţiei? Dacă e să ne uităm în ansamblu la conţinutul acestei hotărâri, consider că apare o întrebare: Care este, în realitate, starea de spirit a oamenilor din această ţară, unde este, în realitate, chestiunea legitimităţii. Şi doar în baza acestor factori, poţi să îţi formezi o opinie”, afirmă Pirkka Tapiola.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md